Bilder från Villingsbergsområdet.

Vårbrasa 22-04-30


Vår röj i Byn och Kvarnhjulsplatsen 22-04-23.Fasaskogen 22-04-02


Vinter 2022Motionsspår 2022 ?Åsknedslag, Norhammar Sommaren 2021 


Övriga bilder från Villingsberg

Bilder från Ahls arkiv

Höströj 2018

VILDSVIN!

i Villingsberg

Vi har fått stora problem i Byn med Vildsvin!

Framför allt på norra sidan av E-18 mot skjutfältet har de bökat upp och förstört upp större delen av gräsmattorna i trädgårdarna samt grönområden, värst drabbad hittills är gården Funkhammar, nu ser det även ut som att de utökat sitt revir och bökar på fler ställen i byn, det är nog bara en tidsfråga innan dom är på södra sidan E-18 i Byn också.

Frågan är om och vad vi kan göra åt problemet, det sägs att den enda säkra åtgärden för att skydda sin trädgård är sätta upp elstängsel runt tomten!

Troligen rör sig 2-3 vildsvinsflockar i området på mellan 15-20 svin i varje flock och suggorna föder ca. 4 kultingar per år så de förökar sig snabbt.

Vad som är känt förekommer det ingen jakt på vildsvin i området så vi får försöka skydda oss så gott vi kan om vi vill ha gräsmattor i våra trädgårdar till sommaren!


2020 SKÖRDEFEST I VILLINGSBERG.

Söndagen 30-augusti anordnades förmodligen Villingsbergs första skördefest.

Anja Weidt med vänner har sedan i våras startat en växtodling vid Villingsbergs Camping med allt från solrosor till grönsaker och under söndagseftermiddagen var det dags att visa upp resultatet som man med mycket arbete skapat på kort tid.

Försäljning av diverse slag förekom, grönsaker, blommor, honung m.m. inkl. fika med tillbehör.

Ett uppskattat initiativ med skördefest i Villingsberg och överraskande välbesökt trots en hel del regnskurar.