ÅR 2024

24-04-30 Vår brasa

Årets vår brasa blev en lyckad tillställning,  välbesökt (ca. 35 -40 personer) med riktigt fint väder och brasan gick bra att tända, Byalaget hade även en mindre försäljning av korv och läskedrycker inkl. tipspromenad och kasttävlingar 

1-Vinnare och 2-andra pris i årets tävling (promenad, pil och hästskokastning) blev. 

1 - Ulf Gunnarsson (8-P)

2 - Gunnar Lundberg (5-P)

Nedan: Några bilder från årets brasa, fotade av Solvej Attlerud

Årets brasa hade däremot växt betydligt, någon hade lagt på mycket mer ris/sly än vad som var tänkt efter att byalaget dragit ihop till ett lagomt underlag för brasan, vilket innebar mycket mer jobb  att få det att brinna upp!  till sist efter många (timmar) med om och men hade det brunnit upp! 

(Obs: Vi hade tillstånd av Bergslagens räddningstjänst att elda brasa under vissa förutsättningar)
24-04-13 Vår städning

Vi hade en väldigt tur med vädret till vårens städning, regn på förmiddagen och som på beställning till starten kl.13:00 lättade molnen och solen kom fram.

Det kom faktiskt en hel del folk till Kvarnhjulsplatsen och vår städade och grillade, (14-16 st.) med mycket bra resultat och snyggt på platsen. 

Nedan några bilder på personer och evenemanget.

  • Sly transport.
  • Kommande Brasa.
  • Grillsnack.
  • Sly transport.
  • Grillförberedelse.
  • Hårt arbetande deltagare.År 2023

Höst röj/städning i Byn.

Några bilder efter höst röj 23-10-07

Bra väder men blåsigt, 11 st. deltagare och en riktig skaplig samling sly till vår brasan, kul att dom nya husägarna i Dalabo var med , efter en väl utförd arbetsinsats avslutades dagen som synes vid grillen. 


2023-09-16: Stenbäckslyckan, Villingsbergsområdet.

Nu är dom i närhet av husen igen i området, Vildsvinen


Premiär: Villingsbergsgrillen 23-07-07

Nu händer det saker i byn!       (f.d. hyreslängan norr E-18)

Öppnande av en charmig ute restaurang som har det mesta och dessutom välsmakande av alla sorter, kan absolut rekommenderas!  

Se foton! (nedan)Återvinnings platsen i Villingsberg,  som tydligen har blivit en skräpplats!

Då var det tyvärr dags igen! 

Så här ser såg det ut 23-06-22 på återvinningsplatsen, berörd part är informerad (Karlskoga Kommun)  om hur det ser ut.

Risken finns att Villingsberg blir av med platsen då militärförläggning inte godtar detta och marken som Karlskoga Kommun arrenderar sägs upp och var hamnar skräpet då? 2023: Vår brasa. 

Söndag den 30-april kl, 17:00

Årets vårbrasa blev väldigt lyckad, vackert väder, väldigt välbesökt med folk som kom,vid något tillfälle var vi över 60 st. 

Fredrik Jansson stod för försäljningen vid den för tillfället återöppnade Willingsbergsgrillen med kanonkorvar och andra förfriskningar, även en kortare familjepromenad hade ordnats där Ulf Gunnarsson vann första priset i form av lunch på Lekhyttans restaurang (sponsrad) 

Förövrigt var brasan lite svåreldad men den tog sig till sist, men som en riktig överraskning glödde det länge efteråt trots eftersläckning och en riktig regnskur dagen efter,, hela 5 dagar efter glödde det i den gamla brasas? men nu är den släckt i alla fall.    

Det finns även bilder under fliken bildgalleri.2023: Vår röj.

Lördagen den 15 april 13:00 samlades ett antal boende i området (11 st.) vid Kvarnhjulsplatsen för att röja sly och plocka skräp.

Fokus den här gången blev att snygga till vid Kvarnhjulsplatsen, Röja sly vid avfarten till byn från Karlskoga, samla ihop sly till kommande vår brasan, dagen avslutades ca. 16:00 med korv grillning vid Kvarnhjulsplatsen.

En lyckad dag med bra resultat och vädret kunde knappast vara bättre (sol och många +-grader)  Lite historik om Byalaget genom åren:

Se bilaga nedan: