Villingen andelsjordbruk 2021.

Skördefest söndag 29-augusti kl. 13:00 - 16:00

Plats: Villingsbergsgården (campingen:

Försäljning. Grönsaker, blommor, kryddor, marmelad, honung osv. Aktiviteter 2019

Vårbrasa 2019 (utan eld)

Det tändes ingen brasa den här gången pga. av det torra vädret, (risk för skogsbrand.)

Tillställning blev trots detta väldigt lyckad med många besökare och många nya bekantskaper, väldigt positivt att så många barn var med och tävlade och dom såg ut att ha kul.

Totalt antal besökare, uppskattat till någonstans mellan 50 och 60 personer, rekord i år igen, detta innebär att vi får höja ribban ytterligare ett snäpp till nästa år.

Den nu traditionsenliga Willingsbergsgrillen öppnades åter av Fredrik Jansson som grillade kanonkorvar hela kvällen med allt från lamm till djävulskorvar, vanliga grillisar, stekheta korvar och chorizo osv. osv.  rena rama korvestradören.

Årets tipspromenad genomfördes med 13 underfundiga frågor för både stora och små, utslagstävling innebar hästsko och pilkastning med blandade resultat, allt från 0 poäng upp till närmare 35 tror jag det var,

Samtliga barn fick priser av blandat slag inkl. godis.

1-pris i tipspromenaden och lottförsäljning var helglunch för 2 personer på Lake Lodge respektive Lekhyttans Kök & Kiosk.

Nämnas bör att båda restaurangerna sponsrade 1-priserna (gratis)

Som sagt en väldigt lyckad vårbrasa kväll utan brasa.


Stort tack till alla besökare, Fredrik Jansson, Lekhyttans Kök & Kiosk och Lake Lodge. Vi hoppas på en lika lyckad vårbrasa nästa år.

Villingsbergs Byalag 


Vårröj: Genomfördes 13-april

Uppslutningen var tyvärr lite dåligt den här gången men dess bättre blev både tillställningen och resultatet bra .

  • Röjning och städning av Kvarnhjulsplatsen
  • Framtagning och utplacering rast bänkar och bord i Byn.
  • Påbörjad röjning sly i fliken mellan E-18 och gamla riks-9an mot busshållplatsen
  • Avslut med grill och förfriskningar

Höströj 2018

Lördagen den 22-september samlades byborna till höstens gemensamma utomhusaktivitet.

Röjning sly, gräs samt städning runt dammen vid Kvarnhjulplatsen, förutom att det blev väldigt fint på platsen så är vi nästan klara med material till Vårbrasan.

Som avslutning tändes grillen och Byalaget bjöd på korv och dryck, det verkade som alla trivdes för de flesta blev kvar en bra stund efter avslutat arbete

Deltagande från Byn var mycket positiv (hela 14 st.) och tur hade vi med vädret också efter regn och blåst.

På det hela en riktigt lyckad dag.


VÅRBRASAN 2018

Vårbrasan som har blivit årets stora händelse i Byn med ett för året nytt deltagarrekord, över 60 st.


Aktiviteter för året var en kortare frågesportspromenad där de flesta gick slingan och svarade på frågor efter bästa förmåga, hästskokastning ingick även som en del i pristävlingen liksom att uppskatta hur många kulor det fanns i en glasburk.

Fina priser delas ut efter välförtjänta insatser i diverse tävlingar och lottförsäljning, 1-pris sponsrad av Lekhyttans Restaurang bestod av en lunch för 2 personer.

Brasan var lätt tänd i år

Nytt för året var skönsång från deltagarna med några traditionella vårsånger i samband vid tändning av brasan, Ägg Calle, erfaren körledare från Norhammar höll i taktpinnen.

Fredrik Jansson ställde åter igen upp med att öppna Willingsbergsgrillen, mycket uppskattat!

Partytältet ställdes upp för säkerhets skull (regn risk) nu klarade vi kvällen i stort sett utan regn men precis när vi packat ihop det mesta för kvällen kom regnet inkl. kraftiga vindbyar som tyvärr resulterade i under natten ett antal knäckta rörställningar till tältet.  

Som sagt,  Vårbrasan blev en väldigt lyckad tillställning i år också, mycket folk och bra stämning, förhoppningen är att Byn kan upprepa det här nästa år eller till och med överträffa årets tillställning? 


FISKETÄVLING   17 juni 2017

Byalagets årliga fisketävling som genomfördes under lördag eftermiddag blev väldigt lyckad trots näst intill uteblivna fångster, tävlingsledningen diskuterad om hur man skulle kunna utse någon vinnare och man var ett tag inne på att räkna antal napp .

Men det ordnade upp sig till sist. se resultaten.

Vinnare

Barnklassen

1-a:          Astrid          47 gram

2-a:          Kurts pojk, förlorat metrev och flöte.

Vuxenklassen

1-a:          Inger Nyström                           135 gram

2-a:         Margareta Paulin Dalkvist         97 gram

3-a:         Gunnar Lundberg                      6 gram

4-a:          Lena Nilsson                             3 gram


Som synes blev det inga storfångster direkt och priserna gick till samtliga som fick någon form av fisk inkl. Kurts pojk som blev av med fiskeutrustningen, där hotade det nog ordentligt med en riktig fångst, (möjlig gädda.)


Ganska många deltagare (14 st.) trots flera andra lockande arrangemang runt omkring, t. ex. Karlskoga motorsport vecka. förslag kom upp om att flytta fisketävlingen till augusti, september istället och kanske kombinera med en kräftfest i Dianas.

Kommentarer:

Trots uteblivna storfångster var tillställningen lyckad och  alla njöt av det vackra vädret, samt en mycket trevlig avslutning med grill, prisutdelning och eftersnack. 

i skrivandes stund är det inte känt om det inträffade några incidenter under tävlingen. (nästan brukligt)

Inga personer eller utrustning hamnade i vattnet.

Kurts pojk blev dock av med både metrev och flöte, oklart om hur det gick till, kanske en gädda?

Esko Kinnunen försökte ta bilder på förväntade fångst men hade det svårt få till någon bild på fångad fisk, han har kanske har ett redigeringsprogram?

Återkommer om ev. tillställning i höst!
VÅRBRASA 2017

Söndag den 30 april kl 17.00 vid kvarnhjulsplatsen, brasan var lätt tänd i år utan incidenter

Mycket välbesökt vårbrasa det här året. ca. 60-70 personer varav många barn!

De flesta vuxna och barn deltog i en kortare frågesportsrunda med kluriga frågor inkl. pil och hästskokastning, 

 Byalaget sålde även lotter under tiden, det hela avslutades med prisutdelning till vinnarna i respektive tävling och lottdragning. 

De tre första bilder är lyckliga vinnare efter lottdragningen. Sista bilden på Gunnar Lund-berg som vann frågesportsrundan inkl. pil och hästskokastning.

Själv klart gick även barnen frågesportrunda och fick några lotter. Troligen var det dagens höjdpunkt när man fick gå till prisbordet och välja pris för frågesportrundan eller på vunnen lott  

Willingsbergsgrillen!

Nytt för året. Willingsbergsgrillen! Fredrik Jansson den nya ägaren till fd. pensionärslägenheter "hyreslängan" sålde kanonkorvar och förfriskningar så det stod härliga till.

Med andra ord, årets upplaga av vårbrasan, dunder succé.

Nu laddar vi om för fisketävlingen den 17 juni