Historik träff

Söndagen den 18-nov. inbjöd Byalaget till en träff i  Villingsbergs Herrgård, syftet med träffen är att försöka få fram och dokumentera byns historia med uppgifter om händelser, byggnader och personer som bott och verkat i och omkring byn, mötet var för övrigt den tredje i ordningen.

Sakkunnige Conny Nyblom bjöd på en rundvandring i och runt Herrgården och höll därefter ett föredrag om Herrgårdens historia och bruksverksamheten som startade i mitten på 1600-talet

Efter fikat förevisade Thord Larsson Byalagets hemsida, hur långt vi har kommit med uppbyggnad och dokumentering av byns historia samt en del övrigt hemsidan.

Det verkar som det finns intresse för Villingsberg och byn med omnejd! vi var hela 19 st. närvarande på träffen, enligt statistiken för besök på byalagets hemsida är den väldigt välbesökt, ca. 500 besökare per månad och mesta sidvisningar har fliken historik och bruksverksamheten.

Höströj 2018

Lördagen den 22-september samlades byborna till höstens gemensamma utomhusaktivitet.

Röjning sly, gräs samt städning runt dammen vid Kvarnhjulplatsen, förutom att det blev väldigt fint på platsen så är vi nästan klara med material till Vårbrasan.

Som avslutning tändes grillen och Byalaget bjöd på korv och dryck, det verkade som alla trivdes för de flesta blev kvar en bra stund efter avslutat arbete

Deltagande från Byn var mycket positiv (hela 14 st.) och tur hade vi med vädret också efter regn och blåst.

På det hela en riktigt lyckad dag.


VÅRBRASAN 2018

Vårbrasan som har blivit årets stora händelse i Byn med ett för året nytt deltagarrekord, över 60 st.


Aktiviteter för året var en kortare frågesportspromenad där de flesta gick slingan och svarade på frågor efter bästa förmåga, hästskokastning ingick även som en del i pristävlingen liksom att uppskatta hur många kulor det fanns i en glasburk.

Fina priser delas ut efter välförtjänta insatser i diverse tävlingar och lottförsäljning, 1-pris sponsrad av Lekhyttans Restaurang bestod av en lunch för 2 personer.

Brasan var lätt tänd i år

Nytt för året var skönsång från deltagarna med några traditionella vårsånger i samband vid tändning av brasan, Ägg Calle, erfaren körledare från Norhammar höll i taktpinnen.

Fredrik Jansson ställde åter igen upp med att öppna Willingsbergsgrillen, mycket uppskattat!

Partytältet ställdes upp för säkerhets skull (regn risk) nu klarade vi kvällen i stort sett utan regn men precis när vi packat ihop det mesta för kvällen kom regnet inkl. kraftiga vindbyar som tyvärr resulterade i under natten ett antal knäckta rörställningar till tältet.  

Som sagt,  Vårbrasan blev en väldigt lyckad tillställning i år också, mycket folk och bra stämning, förhoppningen är att Byn kan upprepa det här nästa år eller till och med överträffa årets tillställning? 


Bidra gärna till Byalagets verksamhet med medlemsavgift.

Medlemsavgift för 2017 är 150 kr per person. Alt. 200 kr familj/hushåll 

Avgiften används till att anordna olika aktiviteter och betalas till kassör Margareta Paulin Dalqvist, alt. direkt in på Byalagets konto Bankgiro 450-3355 alt. Plusgiro 526840-4
Obs: Vid internetbetalning, bank eller postgiro, skriv ert namn i rutan för OCR nr 

FISKETÄVLING   17 juni 2017

Byalagets årliga fisketävling som genomfördes under lördag eftermiddag blev väldigt lyckad trots näst intill uteblivna fångster, tävlingsledningen diskuterad om hur man skulle kunna utse någon vinnare och man var ett tag inne på att räkna antal napp .

Men det ordnade upp sig till sist. se resultaten.

Vinnare

Barnklassen

1-a:          Astrid          47 gram

2-a:          Kurts pojk, förlorat metrev och flöte.

Vuxenklassen

1-a:          Inger Nyström                           135 gram

2-a:         Margareta Paulin Dalkvist         97 gram

3-a:         Gunnar Lundberg                      6 gram

4-a:          Lena Nilsson                             3 gram


Som synes blev det inga storfångster direkt och priserna gick till samtliga som fick någon form av fisk inkl. Kurts pojk som blev av med fiskeutrustningen, där hotade det nog ordentligt med en riktig fångst, (möjlig gädda.)


Ganska många deltagare (14 st.) trots flera andra lockande arrangemang runt omkring, t. ex. Karlskoga motorsport vecka. förslag kom upp om att flytta fisketävlingen till augusti, september istället och kanske kombinera med en kräftfest i Dianas.

Kommentarer:

Trots uteblivna storfångster var tillställningen lyckad och  alla njöt av det vackra vädret, samt en mycket trevlig avslutning med grill, prisutdelning och eftersnack. 

i skrivandes stund är det inte känt om det inträffade några incidenter under tävlingen. (nästan brukligt)

Inga personer eller utrustning hamnade i vattnet.

Kurts pojk blev dock av med både metrev och flöte, oklart om hur det gick till, kanske en gädda?

Esko Kinnunen försökte ta bilder på förväntade fångst men hade det svårt få till någon bild på fångad fisk, han har kanske har ett redigeringsprogram?

Återkommer om ev. tillställning i höst!
VÅRBRASA 2017

Söndag den 30 april kl 17.00 vid kvarnhjulsplatsen, brasan var lätt tänd i år utan incidenter

Mycket välbesökt vårbrasa det här året. ca. 60-70 personer varav många barn!

De flesta vuxna och barn deltog i en kortare frågesportsrunda med kluriga frågor inkl. pil och hästskokastning, 

 Byalaget sålde även lotter under tiden, det hela avslutades med prisutdelning till vinnarna i respektive tävling och lottdragning. 

De tre första bilder är lyckliga vinnare efter lottdragningen. Sista bilden på Gunnar Lund-berg som vann frågesportsrundan inkl. pil och hästskokastning.

Själv klart gick även barnen frågesportrunda och fick några lotter. Troligen var det dagens höjdpunkt när man fick gå till prisbordet och välja pris för frågesportrundan eller på vunnen lott  

Willingsbergsgrillen!

Nytt för året. Willingsbergsgrillen! Fredrik Jansson den nya ägaren till fd. pensionärslägenheter "hyreslängan" sålde kanonkorvar och förfriskningar så det stod härliga till.

Med andra ord, årets upplaga av vårbrasan, dunder succé.

Nu laddar vi om för fisketävlingen den 17 juni